Blog

Margot is 1 van de 13 vrouwen binnen het bedrijfsverzamelpand Altena Kennispunt aan de Anjelierstraat in Wijk en Aalburg. Ze werkt inmiddels alweer ruim 2,5 jaar als projectontwikkelaar bij TopVast.

Vaak krijgt ze de vraag; “Margot wat doe jij nu precies voor werk als projectontwikkelaar?”

 

Margot Duijster uit Wijk en Aalburg

“Mijn werk als projectontwikkelaar is heel divers. Ik moet eerlijk bekennen ik wist vooraf ook niet precies wat er allemaal bij kwam kijken. En al helemaal niet dat je echt een hele ‘lange adem’ moet hebben bij het ontwikkelen en realiseren van bouwprojecten. Want je bent echt voor het hele proces verantwoordelijk vanaf de grondaankoop tot aan de oplevering van het project. Het mooie aan het vak is dat je echt waarde toevoegt en de toekomst een stukje mag vormgeven. Het gaat veel verder dan het ontwikkelen van vastgoed alleen, samen creëren we een duurzame leefomgeving. 

 

Geen dag is hetzelfde

“De week begint met het sparren over ideeën hoe we invulling kunnen geven aan een potentiële ontwikkellocatie. De rest van de dag werk ik verder aan de haalbaarheidsstudie voor deze locatie. De volgende dag staat er in de ochtend een meeting met een architect om de bouwtekeningen door te nemen van een project dat in procedure is. Na dit overleg check je meteen even de voortgang van de procedure. In de middag bespreek ik samen met mijn collega de budgetten van aannemers ter voorbereiding op de bouw van een ander project.

Op woensdag is de agenda weer compleet anders ingevuld. Deze dag hou ik mij bezig met de exploitatie van een camping. Na overleg op de camping werk ik in de middag de administratie bij. Het werk is zo afwisselend doordat alle projecten in een andere fase zitten. Zo werken we voor de ene locatie een officieel verzoek uit om vervolgens in te dienen bij de gemeente en werken we voor het andere project naar de verkoop toe.

De meeste mensen hebben denk ik geen idee hoe boeiend projectontwikkeling is. Mensen kunnen enthousiasmeren, kansen signaleren, je verplaatsen in de klant, je hoort een multitasker te zijn, dus communicatieve vaardigheden en empathisch vermogen zijn een must.  Persoonlijk vind ik dit skills waar vrouwen goed in scoren.”

 

Over het bedrijf TopVast

“Ik werk binnen een klein team met drie senior projectontwikkelaars. Dit werkt top. De lijntjes zijn kort en iedere collega neemt mij mee in zijn expertise. Het gaf mij al snel inzicht in de totale job invulling. Hierdoor ben ik binnen 2,5 jaar tijd kunnen doorgroeien van junior naar projectontwikkelaar. De komende tijd hoop ik mij verder te gaan professionaliseren. In september start ik aan de Master opleiding Gebieds-en Vastgoedontwikkeling aan de Amsterdam School of Real Estate. “

 

Welke studie heb je gevolgd?

“Toen ik nog op school zat wist ik eerlijk gezegd nog niet goed wat ik wilde worden. Wel ben ik altijd opzoek naar een uitdaging. Zo heb ik mijn havo diploma gehaald met 20-80 learning. Hierbij behaal je in 80 % van de reguliere lestijd je havo diploma in de overige tijd start je met een projectgroep een eigen bedrijfje op. Daarna mijn Bachelor of Science op het Avans in Den Bosch.”

 

Kom jij ons team versterken? Bekijk onze vacature via https://topvast.nl/vacatures/