Blog

Kasteel den Ooijen en TopVast gaan samenwerken

In de afgelopen maand zijn de handtekeningen gezet onder de samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van een hoogwaardig recreatiepark aan de voet van de Maas in Noord-Limburg.

 

Het ambitieuze plan betreft de herontwikkeling en uitbreiding van de bestaande camping Kasteel Ooijen. Kasteel Ooijen is gelegen in een prachtige natuurrijke omgeving in het dorpje Broekhuizenvorst, met directe verbinding naar de Maas. TopVast heeft in de afgelopen periode diverse werkzaamheden uitgevoerd als aanzet voor de ontwikkeling van deze fantastische locatie. Een uitgebreide onderzoeksfase heeft geresulteerd in een krachtige samenwerking met eigenaar Pieter van Logten.

 

In de afgelopen decennia is in het kader van de hoogwaterbeveiliging de Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum gerealiseerd om de oude Maasarm tussen Ooijen van Wanssum te reactiveren. Recreatiepark Kasteel Ooijen is gelegen binnen deze Gebiedsontwikkeling. Voor deze locatie is middels de gebiedsontwikkeling een prachtig natuurgebied ontstaan welke de basis biedt voor een kwalitatieve herontwikkeling van het bestaande park.

 

Er is al een nieuw bestemmingsplan vastgesteld voor Recreatiepark Kasteel Ooijen. Het bestemmingsplan biedt mogelijkheden voor de verdere ontwikkeling en realisatie van ca. 333 recreatie-eenheden, 30 drijvende watervilla`s, een jachthaven met ca. 100 aanlegplaatsen en ca. 25 camper / caravanplaatsen en 85 vaste jaarplaatsen. Het kasteelthema zal hierbij dienen als inspiratiebron.

 

In opdracht van Ooijen Beheer B.V. zal TopVast het Recreatiepark Kasteel Ooijen verder gaan ontwikkelen. Daartoe is de overeenkomst getekend door parkeigenaar Pieter van Logten (links), Richard van Kranenburg (midden) en Robert de Graaf (rechts). Als team kijken we ernaar uit om voluit te gaan voor de ontwikkeling van de mooiste vakantieplek van Noord-Limburg!